Dadel-walnootbrood

Dadel-walnootbrood (ca. 800 gram):

  1. Maak een deeg van 300 gram Zeeuwse Vlegelmix voor volkorenbrood en 195 ml. lauw water.
  2. Verdere deegverwerking t/m eerste rijsperiode zie Zeeuws vlegel brood.
  3. Meng 150 gram ontpitte dadels en 150 gram gepelde walnoten door het deeg.
  4. Sla het deeg plak, rol het op, en leg het met de sluitnaad onderop in een broodbakblik.
  5. Maak de bovenkant van het deeg met een kwastje nat en zet het broodblik op een warme plaats voor de narijs.
  6. Wanneer het deegvolume is verdubbeld (na 30-60 minuten) het broodblik midden in een voorverwarmde oven (ca. 210 graden) zetten en in 35-45 minuten afbakken.
  7. Laat het brood na het bakken op een rooster afkoelen en eet smakelijk!