Zeeuwse Vlegel Chili con carne

Benodigdheden:

  • 150 gram Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe
  • 200 gram mager gehakt
  • boter of plantaardige olie
  • klein blikje bruine bonen
  • 1 ui
  • 1 groene of rode paprika
  • 1 kleine prei
  • 3 tomaten of een blikje tomatenpuree
  • zout, paprikapoeder, oregano of thijm
  • bosje verse selderij
  1. Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe koken (zie algemene bereidingswijze).
  2. Gesneden ui samen met het gehakt in een ruime pan rul bakken en op het laatst de uitgelekte bruine bonen, klein gesneden paprika, preiringetjes, tomaten of tomatenpuree, zout, paprikapoeder en oregano enkele minuten mee laten sudderen.
  3. Roer vlak voor het opdienen de fijngesneden selderij door het gehaktmengsel.
  4. Snelkooktarwe en chili con carnemengsel apart serveren, eventueel samen met groenten of sla naar keuze.