Zeeuwse Vlegel Groenten-roerbakschotel met spek

Benodigdheden:

  • 200 gram Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe
  • 1 flinke fijngesneden prei (ook het groene deel) of een zakje verse roerbakmix (diverse fijngesneden groentensoorten)
  • 200 gram reepjes mager gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde thijm of oregano en evt. groene ontpitte olijven
  1. Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe koken (zie algemene bereidingswijze).
  2. Gerookt spek in de olijfolie licht uitbakken en daarna de preiringen (of roerbakmix) en klein gesneden knoflook mee bakken.
  3. Tenslotte de gekookte Zeeuwse Vlegeltarwe samen met de thijm en olijven erdoor roeren en het gerecht opdienen.

TIP 1:met walnoten of cashewnoten (100 tot 200 gram) in plaats van de spekreepjes, maak je een heerlijk vegetarisch gerecht.

TIP 2: doe de roerbakschotel in een ovenschaal en strooi er geraspte (Parmezaanse) kaas over. Na enkele minuten onder de gril in de oven krijg je een heerlijke ovenschotel.