Zeeuwse Vlegel Risotto met tonijn

Zeeuwse Vlegel Risotto met tonijnBenodigdheden:

  • 200 gram Zeeuwse Vlegel snelkooktarwe
  • ca. ΒΌ liter bouillon (of water met bouillonblokje)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 grote ui en een teentje knoflook
  • olijfolie of boter
  • theelepel oregano en mespunt peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tonijn
  • zwarte, ontpitte olijven
  1. Fruit in een braadpan de gehakte ui en fijngesneden knoflookteen in olijfolie of boter, tot alles goudbruin is.
  2. Roer hier de ongekookte snelkooktarwe doorheen en bak de tarwe enkele minuten op een matig vuur, totdat de korrels er glazig uitzien.
  3. Giet er vervolgens de hete bouillon bij en de droge witte wijn. Wanneer het mengsel aan de kook is, het vuur op de laagste (sudder)stand zetten en het mengsel met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden. Eventueel wat water toevoegen als de risotto te droog wordt.
  4. Roer door de gare risotto de oregano, peper en tomatenpuree. Schep de uitgelekte tonijn en de olijven erdoor en serveer het gerecht in een schaal, samen met een salade of groenten naar keuze.