5 Tips om duurzaam te bakken

5 Tips om duurzaam te bakken

Dat wij van Zeeuwse Vlegel graag duurzaam leven zal vast geen verrassing meer voor je zijn. Wij genieten van ons landschap en onze wereld en voelen zeker verantwoordelijkheid om deze zo mooi mogelijk te houden.

In deze blog geven we je 5 tips om duurzaam te bakken. Supermakkelijk toe te passen, doe je mee?

Ingrediënten:
Koop zo veel mogelijk lokaal en in het seizoen. Aardbeien en frambozen eet je het liefst het hele jaar door, maar helaas is dit niet zo’n duurzame keuze. Google eens welke producten in seizoen zijn en haal je ingrediënten bij een lokale ondernemer. Misschien heb je een pluktuin in de buurt? Top! Neem je eigen bakjes mee en pluk alles wat je nodig hebt.

Je keukenapparatuur:
Een recept begint vaak met “Stap 1: verwarm je oven voor”. Wacht daar nog even mee en zet je oven pas aan 5 minuten voor dat je baksel de oven in gaat. Je bespaart zo kostbare elektriciteit.

Moet je iets au-bain-marie verwarmen? Vergeet dan niet de deksel op de pan te plaatsen tot het water kookt. Kook je water op laag vuur en kies voor een klein pannetje. Het levert je een flinke energiebesparing op.

Bakmixen:
Je kent het vast wel, je keukenkastje staat vol met halve zakjes bloem, bakpoeder en vanillesuiker. Wanneer je niet zo heel vaak bakt is het duurzamer om met bakmixen te bakken in plaats van met losse ingrediënten. Scheelt ook een hoop ruimte en troep.

Ken je de bakmixen van Zeeuwse Vlegel al? We hebben bakmixen voor Vlegeltjes, wafels, cake en appeltaart. En natuurlijk onze broodmixen. Lekker handig en duurzaam geteeld.

Plantaardig bakken:
Vervang roomboter in je baksels eens door een plantaardige variant. En melk kun je vervangen door soja-, haver- of amandelmelk. Vind je het lastig om je recept hierop aan te passen? Zoek dan vooral eens online of kijk bij onze recepten. Wij werken vaak met plantaardige ingrediënten.

Verpakkingen:
Je kunt steeds vaker verpakkingsvrij boodschappen doen. De herbruikbare tasjes bij de groente en fruit afdeling zijn hier een goed voorbeeld van. En wist je dat er in Nederland steeds meer verpakkingsvrije supermarkten zijn?


Wij hebben onlangs de verpakkingen van Zeeuwse Vlegel aangepast. We gebruiken nu meer papier en minder plastic.

We zijn steeds op zoek naar meer duurzamere manieren om te telen en dus ook om te verpakken. Denk jij met ons mee en zie jij kansen om ons proces nog duurzamer te maken? Laat het ons vooral weten (stuur bijvoorbeeld een mailtje), vinden wij leuk!

Laat een reactie achter