Blogs

Momenteel werken we hard aan de publicatie van inspirerende artikelen over Zeeuwse Vlegel.

Zeeuwse Vlegel pannenkoeken

#DeLekkerstePannenkoekVanZeeland

Door Peter Simpelaar | 20 januari 2022

De lekkerste pannenkoek van Zeeland maak je met producten uit Zeeland. Sinds jaren is het pannenkoekenmeel van Zeeuwse Vlegel, ons bestverkochte product onder consumenten. Dat is niet voor niets, Zeeuwse Vlegel staat namelijk voor duurzaam geteelde producten, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. We willen de transitie naar een milieuvriendelijke landbouw verder aanjagen en beginnen daarvoor…

Zeeuwse Vlegel duurzaamheid

Zeeuwse Vlegel en duurzaamheid

Door Peter Simpelaar | 23 november 2021

In 1991 zagen verschillende landbouwers al in dat het anders moest met de Landbouw. En dat jaar is Zeeuwse Vlegel opgericht, door voornamelijk boerinnen. Veel van deze telers zijn inmiddels overgestapt naar de biologische landbouw. Bij Zeeuwse Vlegel zijn we er niet helemaal van overtuigd dat biologische landbouw de heilige graal is. Wij vinden dat…

blog pareltarwe

Pareltarwe; de nieuwe risotto?

Door Peter Simpelaar | 23 september 2021

Wat is pareltarwe? Pareltarwe is rond geslepen of gepelde tarwe. Het kan in zo’n 15 minuten gaar gekookt worden in een bouillon of water en is prima te gebruiken als vervanger van rijst of pasta in roerbakgerechten of maaltijdsalades. Introductie In 1998 introduceerde Zeeuwse Vlegel pareltarwe, toen nog onder de naam snelkooktarwe. Jan Koeman, de…