Power Salade Bowl

Zeeuwse vlegel meets The Green Room

PHOTO-2021-04-19-13-22-00

Zeeuwse Vlegel Pareltarwe

Pareltarwe is een bron van vitamine B1, B2, B6, mineralen, koolhydraten en eiwitten. En in combinatie met kikkererwten daarnaast ook een bron van foliumzuur, magnesium, vetten en voedingsvezels.

Dit maakt deze salade tot het perfecte lunchgerecht om vol energie de dag weer te lijf te gaan.

Bestellen >

PHOTO-2021-04-19-13-21-59 2

Ingrediënten 2 personen

Ingrediënten 2 personen

100 gram pareltarwe
100 gram kikkererwten gekookt
½ eetlepel vadouvan
1 tl zeezout
8 cherrytomaten
2 eetlepels rozijnen
50 gram feta
Frambozen vinaigrette naar smaak
50 gram veldsla

 

PHOTO-2021-04-19-13-38-44

Bereiding

Kook 15 min de pareltarwe in ruim water, giet af en laat volledig afkoelen.

Giet de kikkererwten af en maak droog. Bak in een koekenpan goudbruin met een scheutje olie, voeg de vadouvan en zeezout toe. Bak mee totdat alle aroma’s vrijkomen.

Was en snij de cherrytomaatjes in tweeën. Snij de feta in blokjes.

Breng de pareltarwe en veldsla op smaak met de vinaigrette.

Maak een mooie salade bowl met alle ingrediënten.

 

IMG_7925

The Green Room 

In Cityhotel Wood te Middelburg bevind zich ook "The Green Room" Natural kitchen.

De ingrediënten die daar binnenkomen staan dicht bij de natuur. Onbewerkte, zuivere producten met een korte lijn naar de bron. Rauw en vers zijn het vertrekpunt van The Green Room en vormen de basis van verrassende en smaakvolle gerechten. Focus op huisgemaakt en waar kan biologisch met zoveel mogelijk gebruik van het hele product.

De gastronomie neemt chef-kok Bennie met liefde voor zijn rekening. Aan tafel of aan de bar bij Citylounge & Natural Kitchen The Green Room kunt u dankzij de open keuken de warmte van het fornuis bijna voelen! De laatste restjes slaap worden er verdreven met een ontbijtje, een kop Koepoortkoffie of kruidenthee vers van de kruidenwand. Ook geniet u hier van patissier-waardige taart, huisgemaakte limonade of à la carte lunchen en dineren. Speels & huisgemaakt, gezond & eco-bewust van het smakelijkste soort.

Korting op onze Pareltarwe?

Wil je net als chef-kok Bennie, zelf aan de slag met de pareltarwe van Zeeuwse Vlegel? Bestel dan makkelijk en snel via onze webshop. Met de kortingscode op het kaartje bij de Power Salade Bowl krijg je ook nog eens 10% korting in de webshop.

pareltarwe png