Peter Simpelaar

 

 

foto Jan-Kees de Meester @tekst_en_plaat
foto Jan-Kees de Meester @tekst_en_plaat

Sinds januari ben ik coördinator van Zeeuwse vlegel. Op mijn 14e kwam ik al in aanraking met dit fantastische product bij bakkerij "de Block". Bij deze bakker werkte ik tijdens mijn 7 jarige opleiding op "ter Groen Poorte" (Brugge). Na diverse stages en betrekkingen bij patisserie huizen ging ik op eigen benen. Eerst op de markt met wafels en later met een compleet mobiele keuken met belegde broodjes en mega appelflappen. Voor de meeste Zeeuwse Vlamingen ben ik een bekende als "de Wafelbakker". De patisserie bleef toch mijn interesse wekken en zo kwam het dat ik samen met mijn broer Jack, "la tourterelle" patisserie oprichtte. Eerst maakten we alleen desserts voor de horeca en waren we specialist in bruidstaarten. Later opende we een winkel met lunchroom in Sluis.

Na "la tourterelle" ben ik aan de slag gegaan als proefbakker en productontwikkelaar bij de firma Ireks. Tijdens deze periode heb ik ook de opleiding tot vrijwillig molenaar gevolgd en met succes afgerond. Dankzij het werk van mijn vrouw zijn we in 2014 weer met ons gezin in Zeeland neergestreken. In 2017 raakte ik op de achtergrond betrokken bij de Zeeuwse vlegel.

Sinds begin 2020 ben ik verantwoordelijk voor alle zaken m.b.t. Zeeuwse Vlegel. Ik kijk er erg naar uit om Zeeuwse vlegel weer terug op de kaart te zetten. Er zijn zo veel vakmensen op allerlei gebied betrokken bij Zeeuwse Vlegel zoals de landbouwers, molenaars, handelaars en bakkers. Allemaal mensen die met bezieling achter dit mooie streekproduct staan. Daartussen ben ik graag de verbindende factor.

In eerste instantie richt ik me op het volkorenbrood bij de ambachelijke bakker, maar er wordt ook gewerkt aan andere producten met Zeeuwse vlegel. Voelt u ook de drang om iets moois te maken met dit fantstische product en hiermee de wereld een klein beetje mooier te maken? Neem dan gerust contact met me op. Hopelijk spreken we elkaar snel. info@zeeuwsevlegel.nl