Pareltarwe met Wintergroente

Pareltarwe met Wintergroente

Ingrediënten:

200gramZeeuwse Vlegel Pareltarwe
500gramRode bietjes rauw
1Citroen
3Sjalotjes
30gramMuntblaadjes vers
200gramYoghurt
200gramZachte geitenkaas
30gramKoriander vers
2teentjesKnoflook
2theelepelsKorianderzaad
Witte Wijnazijn
Olijfolie
Peper
Zout

Instructies:

  • Spoel de pareltarwe schoon onder koud stromend water.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes van max. 1 cm.
  • Meng de bietjes in een kom met olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de bietjes over een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de citroen in partjes en leg deze tussen de bietjes.
  • Zet de bakplaat in de oven.
  • Breng een pan water aan de kook voor de pareltarwe.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
  • Pers of hak de knoflookteentjes fijn.
  • Meng de spruitjes in een kom met olijfolie, peper, zout en knoflook.
  • Leg de spruitjes bij de bietjes op de bakplaat in de oven en bak nog zo’n 20 à 25 min.
  • Snipper de sjalotjes en meng met een beetje witte wijnazijn.
  • Kook de pareltarwe in 15 à 20 minuten gaar en giet deze vervolgens af.
  • Hak de muntblaatjes fijn en meng dit met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de rolletjes geitenkaas aan beide kanten egaal bruin met wat olie in de koekenpan.
  • Hak de koriander fijn en meng deze met de pareltarwe, sjalotjes en een scheut olijfolie.
  • Haal de groente uit de oven en meng deze (zonder de citroenen) met de Pareltarwe.
  • Verdeel de pareltarwe met groente over 4 borden of kommen.
  • Knijp de citroenen uit over het gerecht of serveer een paar partjes per bord.
  • Verdeel ook de gebakken geitenkaas over de borden.
  • Serveer de yoghurtsaus bij het gerecht.

Laat een reactie achter