Pareltarwe met wintergroente

Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Kom
  • Pan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 200 gram Pareltarwe
  • 500 gram rode bietjes rauw
  • 1 citroen
  • 3 sjalotjes
  • 30 gram muntblaadjes vers
  • 200 gram yoghurt
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 30 gram koriander vers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels korianderzaad
  • witte wijnazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • spoel de Pareltarwe schoon onder koud stromend water
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • schil de bietjes en snijd ze in blokjes van max. 1 cm.
  • meng de bietjes in een kom met olijfolie, peper en zout
  • verdeel de bietjes over een bakplaat met bakpapier
  • snijd de citroen in partjes en leg deze tussen de bietjes
  • zet de bakplaat in de oven
  • breng een pan water aan de kook voor de pareltarwe
  • maak de spruitjes schoon en halveer deze
  • pers of hak de knoflookteentjes fijn
  • meng de spruitjes in een kom met olijfolie, peper, zout en knoflook
  • leg de spruitjes bij de bietjes op de bakplaat in de oven en bak nog zo'n 20 à 25 min.
  • snipper de sjalotjes en meng met een beetje witte wijnazijn
  • kook de Pareltarwe in 15 à 20 minuten gaar en giet deze vervolgens af
  • hak de muntblaatjes fijn en meng dit met de yoghert, breng op smaak met peper en zout
  • bak de rolletjes geitenkaas aan beide kanten egaal bruin met wat olie in de koekenpan
  • hak de koriander fijn en meng deze met de Pareltarwe, sjalotjes en een scheut olijfolie
  • haal de groente uit de oven en meng deze (zonder de citroenen) met de Pareltarwe
  • verdeel de Pareltarwe met groente over 4 borden of kommmen
  • knijp de citroenen uit over het gerecht of serveer een paar partjes per bord
  • verdeel ook de gebakken geitenkaas over de borden
  • serveer de yoghurtsaus bij het gerecht