Risotto van Pareltarwe

risotto pareltarwe blog

Ingrediënten:

8stronkjesWitlof
1Knolselderij
400gramZeeuwse Vlegel Pareltarwe
2Uien
200gramRucola
1,5literGroentebouillon
50gramVeldsla
4tenenKnoflook
100gramParmezaanse kaas
60gramPompoenpitjes
Olijfolie

Instructies:

  • Pel de ui en snipper deze fijn.
  • Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
  • Fruit de ui, knoflook en knolselderijblokjes in de braadpan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de pareltarwe toe en fruit deze 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de groentebouillon toe en plaats het deksel op de pan.
  • Laat het geheel op een laag vuurtje sudderen tot de bouillon is opgenomen.
  • Voeg net als bij normale risotto tussendoor telkens een beetje bouillon toe tot de pareltarwe gaar is na ongeveer 20 à 25 minuten.
  • De kooktijd kan variëren door de hoogte van het vuur en het telkens toevoegen van bouillon.
  • Controleer of de tarwekorrel na 20 minuten zacht is en laat desnoods nog 5 minuten doorkoken.
  • Snijd ondertussen de witlof en de helft van de rucola in dunne reepjes.
  • Rooster de pompoenpitjes licht in een pan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de witlof en rucola toe aan de pareltarwe als deze zacht is en stoof dit even mee. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  • De witlof is gaar als deze wat begint te slinken.
  • Meng vervolgens de Parmezaanse kaas door de pareltarwe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de “risotto” met de geroosterde pompoenpitjes en garneer af met de rest van de rucola en de Parmezaanse kaas.

Notities:

Dit is een recept van Boerschappen, www.boerschappen.nl.

Laat een reactie achter