Risotto van Pareltarwe

Risotto van Pareltarwe met knolselderij en witlof
Gang Hoofdgerecht
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Personen
Auteur Boerschappen

Equipment

  • Braadpan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • 1 knolselderij
  • 400 gram Pareltarwe
  • 2 uien
  • 200 gram rucola
  • 1,5 liter groente boullion
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram pompoenpitjes
  • olijfolie

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze fijn
  • Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes
  • Fruit de ui, knoflook en knolselderijbolkjes in de braadpan met een scheutje olijfolie
  • Voeg de Pareltarwe toe en fruit deze 1 minuut mee
  • Voeg de helft van de groenteboullion toe en plaats het deksel op de pan
  • Laat het geheel op een laag vuurtje sudderen tot de boullion is opgenomen
  • Voeg net als bij normale risotto tussendoor telkens een beetje boullion toe tot de pareltarwe gaar is na ongeveer 20 à 25 minuten.
  • De kooktijd kan varieren door de hoogte van het vuur en het telkens toevoegen van bouillon
  • Controleer of de tarwekorrel na 20 minuten zacht is en laat desnoods nog 5 minuten doorkoken
  • Snijd ondertussen de witlof en de helft van de rucola in dunne reepjes
  • Rooster de pompoenpitjes licht in een pan met een scheutje olijfolie
  • Voeg de witlof en rucola toe aan de Pareltarwe als deze zacht is en stoof dit even mee. Dit duurt ongeveer 3 minuten
  • De witlof is gaar als deze wat begint te slinken
  • Meng vervolgens de Parmezaanse kaas door de pareltarwe en breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de "risotto" met de geroosterde pompoenpitjes en garneer af met de rest van de rucola en de Parmazaanse kaas