Walnoten – rozijnen volkorenbrood

walnoten rozijnen brood zeeuwse vlegel

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel broodmix volkoren
350gramWater (lauw)
50gramFijngehakte walnoten
50gramRozijnen

Instructies:

  • Rooster de walnoten licht.
  • Kneed een soepel deeg van het water en de volkorenbroodmix.
  • Tip: Controleer het deeg door het tussen je vingers uit te rekken, als je een dun vliesje kunt vormen is het voldoende gekneed.
  • Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken van 225 gram en maak hier een puntvorm van. Maak van het overgebleven stukje deeg een bolletje.
  • Laat de deegstukken 40 minuten rijzen onder plastic of op een warme (± 35 ºC ) / vochtige plaats.
  • Maak de puntvormen opnieuw op, breng ze op spanning en rol ze zo’n 20 cm. lang.
  • Leg de punten met een kromming (bijna) tegen elkaar op een bakplaat.
  • Bol het bolletje opnieuw op en breng op spanning.
  • Druk het bolletje vast in het midden van de 4 punten.
  • Verwarm de oven voor tot 230 ºC.
  • Laat het deeg gedurende 50 minuten narijzen.
  • Bak het brood in zo’n 35 à 40 minuten gaar. Zet de oven terug naar 210 ºC. Eet smakelijk!

Notities:

Dit recept stond in onze Vlegelmail. Wil jij ook de maandelijkse Vlegelmail ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.