Walnoten – rozijnen volkorenbrood

walnoten rozijnen brood zeeuwse vlegel

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel broodmix volkoren
350gramWater (lauw)
50gramFijngehakte walnoten
50gramRozijnen

Instructies:

  • Rooster de walnoten licht.
  • Kneed een soepel deeg van het water en de volkorenbroodmix.
  • Tip: Controleer het deeg door het tussen je vingers uit te rekken, als je een dun vliesje kunt vormen is het voldoende gekneed.
  • Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken van 225 gram en maak hier een puntvorm van. Maak van het overgebleven stukje deeg een bolletje.
  • Laat de deegstukken 40 minuten rijzen onder plastic of op een warme (± 35 ºC ) / vochtige plaats.
  • Maak de puntvormen opnieuw op, breng ze op spanning en rol ze zo’n 20 cm. lang.
  • Leg de punten met een kromming (bijna) tegen elkaar op een bakplaat.
  • Bol het bolletje opnieuw op en breng op spanning.
  • Druk het bolletje vast in het midden van de 4 punten.
  • Verwarm de oven voor tot 230 ºC.
  • Laat het deeg gedurende 50 minuten narijzen.
  • Bak het brood in zo’n 35 à 40 minuten gaar. Zet de oven terug naar 210 ºC. Eet smakelijk!

Notities:

Dit recept stond in onze Vlegelmail. Wil jij ook de maandelijkse Vlegelmail ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat een reactie achter