Walnoten – rozijnen volkorenbrood

Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel broodmix volkoren |
350 | gram | Water (lauw) |
50 | gram | Fijngehakte walnoten |
50 | gram | Rozijnen |
Instructies:
- Rooster de walnoten licht.
- Kneed een soepel deeg van het water en de volkorenbroodmix.
- Tip: Controleer het deeg door het tussen je vingers uit te rekken, als je een dun vliesje kunt vormen is het voldoende gekneed.
- Meng de walnoten en rozijnen door het deeg.
- Verdeel het deeg in 4 stukken van 225 gram en maak hier een puntvorm van. Maak van het overgebleven stukje deeg een bolletje.
- Laat de deegstukken 40 minuten rijzen onder plastic of op een warme (± 35 ºC ) / vochtige plaats.
- Maak de puntvormen opnieuw op, breng ze op spanning en rol ze zo’n 20 cm. lang.
- Leg de punten met een kromming (bijna) tegen elkaar op een bakplaat.
- Bol het bolletje opnieuw op en breng op spanning.
- Druk het bolletje vast in het midden van de 4 punten.
- Verwarm de oven voor tot 230 ºC.
- Laat het deeg gedurende 50 minuten narijzen.
- Bak het brood in zo’n 35 à 40 minuten gaar. Zet de oven terug naar 210 ºC. Eet smakelijk!
Notities:
Dit recept stond in onze Vlegelmail. Wil jij ook de maandelijkse Vlegelmail ontvangen? Schrijf je dan hier in.