Zeeuwse Vlegel Pannenkoeken

Pannenkoeken

Gang Overige
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 20 stuks

Equipment

  • Garde
  • Beslagkom
  • (Pannen)Koekenpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 gram Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmeel
  • 1000 gram melk
  • 100 gram water
  • 3 eieren
  • 20 gram plantaardige olie
  • 1/2 theelepel bakpoeder (eventueel)
  • 1/2 theelepel kaneel (eventueel)
  • 1 mespunt zout

Instructies

  • Doe het meel in de beslagkom
  • Voeg het zout en eventueel het bakpoeder en kaneel toe
  • Meng de droge stoffen met een garde goed door elkaar
  • Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe
  • Roer het beslag met een garde tot een klontvrij beslag
  • Voeg nu de rest van de melk en het water toe roer het beslag goed door elkaar
  • Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan
  • Verdeel een laagje beslag met een pollepel over de bodem van de pan
  • Al de bovenkant van het beslag is "aangedroogd" kan de pannenkoek omgedraaid worden
  • Bak nu ook de andere kant mooi bruin

Notities

Tip: Vul een (soep)pan met heet water, plaats hierop een bord en stapel hierop de pannenkoeken tijdens het bakken. Zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot ze worden opgediend.