Zeeuwse Vlegel pannenkoeken

Zeeuwse Vlegel pannenkoeken

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix
1000gramMelk
100gramWater
3Eieren
20gramPlantaardige olie
1/2theelepelBakpoeder (eventueel)
1/2theelepelKaneel (eventueel)
1mespuntZout

Instructies:

  • Doe het meel in de beslagkom.
  • Voeg het zout en eventueel het bakpoeder en kaneel toe.
  • Meng de droge stoffen met een garde goed door elkaar.
  • Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe.
  • Roer het beslag met een garde tot een klontvrij beslag.
  • Voeg nu de rest van de melk en het water toe roer het beslag goed door elkaar.
  • Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan.
  • Verdeel een laagje beslag met een pollepel over de bodem van de pan.
  • Al de bovenkant van het beslag is “aangedroogd” kan de pannenkoek omgedraaid worden.
  • Bak nu ook de andere kant mooi bruin.

Notities

Tip: Vul een (soep)pan met heet water, plaats hierop een bord en stapel hierop de pannenkoeken tijdens het bakken. Zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot ze worden opgediend.

Laat een reactie achter