Zeeuwse Vlegel pannenkoeken
Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix |
1000 | gram | Melk |
100 | gram | Water |
3 | Eieren | |
20 | gram | Plantaardige olie |
1/2 | theelepel | Bakpoeder (eventueel) |
1/2 | theelepel | Kaneel (eventueel) |
1 | mespunt | Zout |
Instructies:
- Doe het meel in de beslagkom.
- Voeg het zout en eventueel het bakpoeder en kaneel toe.
- Meng de droge stoffen met een garde goed door elkaar.
- Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe.
- Roer het beslag met een garde tot een klontvrij beslag.
- Voeg nu de rest van de melk en het water toe roer het beslag goed door elkaar.
- Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan.
- Verdeel een laagje beslag met een pollepel over de bodem van de pan.
- Al de bovenkant van het beslag is “aangedroogd” kan de pannenkoek omgedraaid worden.
- Bak nu ook de andere kant mooi bruin.
Notities
Tip: Vul een (soep)pan met heet water, plaats hierop een bord en stapel hierop de pannenkoeken tijdens het bakken. Zo blijven de pannenkoeken lekker warm tot ze worden opgediend.