Zeeuwse Vlegel Power salade bowl

Power Salade Bowl

Vegetarisch gerecht met Pareltarwe van The Green Room Middelburg
Gang Salade
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Afkoelen 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2
Auteur Bennie van de Parel

Equipment

  • Kookpan
  • Zeef

Ingrediënten

  • 100 gram Pareltarwe
  • 100 gram Kikkerwerwten gekookt
  • 1/2 eetlepel Vadouvan specerijen
  • 8 Cherrytomaten
  • 2 eetlepels Rozijnen gewassen
  • 50 gram Feta
  • 50 gram Veldsla
  • Frambozen vinaigrette naar smaak toevoegen
  • 1 scheutje Olijfolike

Instructies

  • Spoel de Pareltarwe onder koud stromend water goed schoon
  • Kook de Pareltarwe 15 minuten in ruim water
  • Giet de Pareltarwe af en laat volledig afkoelen
  • Giet de kikkererwten af en maak ze droog
  • Bak de kikkererwten egaal bruin in een koekkenpan met een scheutje olie
  • Voeg de vadouvan en zeezout toe, bak tot alle aroma's vrijkomen
  • Was en snij de cherrytomaatjes in twee
  • Snij de feta in blokjes
  • Breng de Pareltarwe en veldsla op smaak met de frambozen vinaigrette
  • Maak een mooie salade bowl van alle ingrediënten

Notities

Dit is een recept van Bennie van de Parel van “The Green Room” een restaurant gevestigd in Cityhotel Wood te Middelburg.
In dit restaurant spelen groentes en streekproducten de hoofdrol.