Teelt

pexels-pixabay-265216

Zeeuwse vlegel wordt op reguliere landbouwbedrijven in Zeeland geteelt. Dit gebeurt gebeurt op milieuvriendelijke wijze, dit wil zeggen dat er geen gewasbescherminsmiddelen ingezet worden en geen kunstmest gebuikt wordt. Voor het telen van Zeeuwse vlegel worden tarwerassen gebruikt die goed bestand zijn tegen ziektes en plagen. Voor het volkorenmeel t.b.v. de ambachtelijke bakkerij gebruiken we voornamelijk wintertarwe van het ras "Renan" ook wordt er zometarwe geteelt van de rassen "Lavette" en "Tybald". Daarnaast is Zeeuwse Vlegel instandhouden van het zomerras "Sunnan", deze tarwe wordt met name gebruikt voor de pareltarwe vanwege de mooie gele korrel.

De telers krijgen voor deze manier van telen een eerlijke prijs betaald voor hun product. Er wordt toegezien op de naleving van de teeltregels die zijn op gesteld door Zeeuwse vlegel.

Naar de toekomst toe kijken we hoe we de teelt nog verder kunnen verduurzamen. De afgelopen 30 jaar heeft Zeeuwse Vlegel voorop gelopen als het gaat om milieuvriendelijke kringlooplandbouw. Hierover zijn we in gesprek met telers en Stichting het Zeeuwse landschap.

Ben je geinterseerd om te telen voor Zeeuwse vlegel neem dan vooral contact op.