Vlegelmail 3

De eerste Vlegelmail van het nieuwe jaar! Een jaar waarin we veel plannen hebben, zoals nieuwe samenwerkingen en productontwikkelingen.

Maar ook een jaar waarin we (privé) gaan verhuizen naar een duurzame woonwijk in Serooskerke (www.dewoongaard.info). Omdat ik met Zeeuwse Vlegel kantoor houd vanuit huis, verhuist Zeeuwse Vlegel met mij mee. In de woonwijk komt een buurthuis die we met de toekomstige buren zelf gaan bouwen. Een leuk detail: dat doen we onder andere met Zeeuwse Vlegel stro.

In deze mail lees je ook dat we dit jaar op zoek gaan naar #DeLekkerstePannenkoekVanZeeland en dat we het aantal fysieke verkooppunten willen vergroten.

Help je ons mee? Ken jij bijvoorbeeld een winkel waar de producten van Zeeuwse Vlegel prima in het assortiment passen? Laat het ons weten op info@zeeuwsevlegel.nl.


Tag en win dit vet zware pakket

In 2022 gaan wij ook op zoek naar de lekkerste pannenkoek van Zeeland! Meedoen is makkelijk. Bak met Zeeuwse Vlegel pannenkoekenmix jouw versie van de lekkerste pannenkoek van Zeeland. Plaats een foto van jouw pannenkoek op Instagram met de hashtag #DeLekkerstePannenkoekVanZeeland. Tag #zeeuwsevlegel zodat wij weten dat je meedoet aan onze wedstrijd.

Elke maand maak je kans op een heerlijk gratis Zeeuwse Vlegel pakket t.w.v. € 30,- euro.
Tag je vrienden. Laat iedereen meegenieten van jouw recept en onze Zeeuwse Vlegel producten, zo draag je bij aan een milieuvriendelijke landbouw en een mooier landschap. En lekkere pannenkoeken, wie wil dat nou niet 😉

Kies je milieubewust, dan kies je voor Zeeuwse Vlegel.


Recept Poffertjes

Ingrediënten:

500 gram Zeeuwse Vlegel Bloem (of Pannenkoekenmeel)
15 gram Bakpoeder    
8 gram Vanillesuiker
4 Eieren
700 gram Melk
Zout   

Instructies:

  • Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom, klop met een garde vast even door elkaar.
  • Voeg dan de eieren en iets meer dan de helft van de melk toe en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens de rest van de melk toe.
  • Giet het beslag in een spuitfles waarvan de opening groot genoeg is, dat werkt het prettigst.
  • Zet de poffertjespan vast op het vuur (middelhoog) zodat deze goed heet kan worden.
  • Verwarm in een ander pannetje vervolgens een klont boter. Wanneer deze gesmolten is gebruik je een kwastje om de poffertjespan in te vetten.
  • Vul de kuiltjes met beslag. Wanneer aan de bovenkant belletjes komen kun je ze met een vorm eenvoudig omdraaien. Laten ze nog niet helemaal goed los? Wacht dan een paar tellen, als ze goed zijn kun je ze namelijk heel makkelijk keren.
  • Vet de poffertjespan voor iedere ronde poffertjes weer opnieuw in.
  • Serveer de poffertjes gelijk per ronde, of leg ze allemaal op een groot bord. Dek dit bord af met een ander bord of folie om ze warm te houden.
  • Natuurlijk serveer je de poffertjes met een klontje boter en poedersuiker.

Recept Suikerwafeltjes/ kniepertjes

Ingrediënten:

500 gram Zeeuwse Vlegel Bloem (of Pannenkoekenmeel)
225 gram Witte Basterdsuiker
175 gram Kristalsuiker
250 gram Roomboter
2 Eieren
Zout

Instructies:

  • Maak de boter soepel en egaal van structuur.
  • Zorg dat er geen klontjes meer in de basterdsuiker zitten en meng deze met de kristalsuiker door de boter.
  • Kneed vervolgens de twee eieren door en aansluitend het zout en de bloem
  • Kneed kort door tot een egaal deeg, als alles door elkaar zit direct stoppen met kneden.
  • Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
  • Maak de volgende dag bolletjes van het deeg ter grote van een royale knikker.
  • Bak de bolletjes kort in een heet wafeltjes ijzer tot ze egaal lichtbruin van kleur zijn.

Zeeuwse Vlegel in de media

Ik was te gast bij Omroep Zeeland in het programma ‘De keuken van Zeeland’.
De uitzending komt woensdag 17 februari om 17.13 uur op tv en wordt dan ieder uur herhaald om 13 minuten over het hele uur. Ben je nu al nieuwsgierig? Bekijk dan de uitzending hier.

Vriendelijke groet,

Peter Simpelaar
Zeeuwse Vlegel

Laat een reactie achter