Scones
Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel bloem of pannenkoekenmeel |
90 | gram | Kristalsuiker |
15 | gram | Bakpoeder |
10 | gram | Zout |
75 | gram | Boter (koud en in kleine stukjes) |
2 | Eieren | |
175 | gram | (Karne)Melk |
Bereiding:
- Meng de suiker met de Zeeuwse Vlegel bloem, Bakpoeder en Zout.
- Voeg vervolgens de boterklontjes toe en meng deze door de bloem tot ze fijn zijn.
- Vervolgens de eieren en (karne)melk toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. Let op, niet te lang kneden anders worden de scones taai.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Rol het deeg uit op 1,5 Ã 2 cm.
- Steek met een ronde uitsteker rondjes van zo’n 6 cm ø.
- Leg de rondje andersom op een bakplaat met papier, zo heb je strakkere bovenkant.
- Strijk de scones dun in met losgeklopt ei.
- Bak de scones in 15 minuten egaal bruin gaar.
Scones zijn heerlijk met clotted cream en jam of lemon curd.