Scones

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel bloem of pannenkoekenmeel
90gramKristalsuiker
15gramBakpoeder
10gramZout
75gramBoter (koud en in kleine stukjes)
2Eieren
175gram(Karne)Melk

Bereiding:

  • Meng de suiker met de Zeeuwse Vlegel bloem, Bakpoeder en Zout.
  • Voeg vervolgens de boterklontjes toe en meng deze door de bloem tot ze fijn zijn.
  • Vervolgens de eieren en (karne)melk toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. Let op, niet te lang kneden anders worden de scones taai.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rol het deeg uit op 1,5 à 2 cm.
  • Steek met een ronde uitsteker rondjes van zo’n 6 cm ø.
  • Leg de rondje andersom op een bakplaat met papier, zo heb je strakkere bovenkant.
  • Strijk de scones dun in met losgeklopt ei.
  • Bak de scones in 15 minuten egaal bruin gaar.

Scones zijn heerlijk met clotted cream en jam of lemon curd.