Groene pannenkoeken

Zeeuwse Vlegel groene pannenkoek

Ingrediënten:

500gramZeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix
900gramMelk
3Eieren
20gramPlantaardige olie
1/2theelepelBakpoeder
1mespuntZout
300gramVerse spinazie
1pakjeGerookte zalm
1bakjeVerse roomkaas

Instructies:

  • Doe het meel in de beslagkom.
  • Voeg het zout en eventueel het bakpoeder toe.
  • Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe.
  • Roer het beslag met een stevige garde tot een klontvrij beslag.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer het beslag goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de blender en leg de spinazie er bovenop.
  • Mix alles met de blender tot een homogeen groen beslag.
  • Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan.
  • Giet voldoende beslag in de pan zodat je met een ronddraaiende beweging de volledige pan bedekt met beslag.
  • Bak zo lang tot de bovenkant goed is aangedroogd.
  • Keer de pannenkoek om en bak ook de nadere kant mooi bruin.
  • Laat de pannenkoeken afkoelen en besmeer ze met roomkaas.
  • Verdeel wat plakjes gerookte zalm over de pannenkoek en rol deze op.
  • Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.

Notities

Deze pannenkoeken zijn ook heerlijk met gesmolten kaas.

Laat een reactie achter