Groene pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken met roomkaas en zalm

Eenvoudig heerlijk recept
Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 20 stuks

Equipment

  • Stevige garde
  • Beslagkom
  • (Pannen)Koekenpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 gram Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmeel
  • 900 gram melk
  • 3 eieren
  • 20 gram plantaardige olie
  • 1/2 theelepel bakpoeder (eventueel)
  • 1 mespunt zout
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 bakje verse roomkaas

Instructies

  • Doe het meel in de beslagkom
  • Voeg het zout en eventueel het bakpoeder toe
  • Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe
  • Roer het beslag met een stevige garde tot een klontvrij beslag
  • Voeg de rest van de melk toe en roer het beslag goed door elkaar
  • Giet het beslag in de blender en leg de spinazie er bovenop
  • Mix alles met de blender tot een homogeen groen beslag
  • Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan
  • Giet voldoende beslag in de pan zodat je met een ronddraaiende beweging de volledige pan bedekt met beslag
  • Bak zo lang tot de bovenkant goed is aan gedroogd
  • Keer de pannenkoek om en bak ook de nadere kant mooi bruin
  • Laat de pannenkoeken afkoelen en besmeer ze met roomkaas
  • Verdeel wat plakjes grookte zalm over de pannenkoek en rol deze op
  • Snijd de pannenkoeken schuin doormidden

Notities

Deze pannenkoeken zijn ook heerlijk met gesmolten kaas