Groene pannenkoeken
Ingrediënten:
500 | gram | Zeeuwse Vlegel Pannenkoekenmix |
900 | gram | Melk |
3 | Eieren | |
20 | gram | Plantaardige olie |
1/2 | theelepel | Bakpoeder |
1 | mespunt | Zout |
300 | gram | Verse spinazie |
1 | pakje | Gerookte zalm |
1 | bakje | Verse roomkaas |
Instructies:
- Doe het meel in de beslagkom.
- Voeg het zout en eventueel het bakpoeder toe.
- Voeg de eieren, olie en 3/4 van de melk toe.
- Roer het beslag met een stevige garde tot een klontvrij beslag.
- Voeg de rest van de melk toe en roer het beslag goed door elkaar.
- Giet het beslag in de blender en leg de spinazie er bovenop.
- Mix alles met de blender tot een homogeen groen beslag.
- Verhit een (pannen)koekenpan en doe wat olie of bakmargarine in de pan.
- Giet voldoende beslag in de pan zodat je met een ronddraaiende beweging de volledige pan bedekt met beslag.
- Bak zo lang tot de bovenkant goed is aangedroogd.
- Keer de pannenkoek om en bak ook de nadere kant mooi bruin.
- Laat de pannenkoeken afkoelen en besmeer ze met roomkaas.
- Verdeel wat plakjes gerookte zalm over de pannenkoek en rol deze op.
- Snijd de pannenkoeken schuin doormidden.
Notities
Deze pannenkoeken zijn ook heerlijk met gesmolten kaas.