De trend die lokale producten heet.

Merk jij het ook? Bij steeds meer winkels vind je ze. Kun je ze proeven, voelen of even aan ruiken. Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Voor ieder wat wils.

Waar ik het over heb? Over lokale producten. Ontzettend leuk (en vaak ook lekker) om te ontdekken.

Waarom kiezen voor lokaal?

  • De beste reden hiervoor is natuurlijk #weesloyaal #kooplokaal. Ontstaan tijdens de Corona crisis, want de lokale ondernemer kon toen alle hulp goed gebruiken. Maar los van de Corona crisis kan de lokale ondernemer altijd jouw support gebruiken. Koop dus eens wat vaker lokaal.
  • Kiezen voor lokale producten is een stuk beter voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat door voedsel te produceren en consumeren binnen een straal van 20 km heel wat vervuilend wegtransport achterwege blijft? Sommige groente- en fruitsoorten worden getransporteerd per boot en vrachtwagen, terwijl verse, snel bederfelijke groenten en fruit per vliegtuig getransporteerd worden. Niet erg milieuvriendelijk toch?
  • Lokale producten zijn vaak lekker en gezond. Voor de producten van Zeeuwse Vlegel geldt als bijkomend voordeel dat Zeeland van oudsher de grond en tegenwoordig ook de klimaateigenschappen heeft om bakwaardige tarwe te telen van zeer hoge kwaliteit.

De bakmixen en pareltarwe van Zeeuwse Vlegel zijn te koop in verschillende winkels, wil je weten welke zodat je eens een bezoekje kunt brengen? Kijk dan hier op onze website.

Heb jij zelf een (land)winkel en wil je graag onze producten opnemen in je assortiment? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.