Op de camping

Momenteel wonen wij in Ovezande naast molen “de Blazekop”; een unieke molen met een prachtig uitzicht over de Zeeuwse polders. Voor mij als vrijwillig molenaar is dat natuurlijk fantastisch zo’n molen “in de tuin”.

Zoals in deze blog beschreven verlaten we deze plek. Na een voorbereiding van ruim 5 jaar, vertrekken we naar een ecologische woonwijk in het dorp Serooskerke op Walcheren. We hebben daar met 24 andere huishoudens gezamenlijk een oude perenboomgaard gekocht. Hier worden momenteel onze 25 privé woningen en een gemeenschappelijk gebouw gerealiseerd.

Omdat we onze kinderen vanaf het nieuwe schooljaar naar hun nieuwe school willen laten gaan, verhuizen we, ondanks dat onze woning nog niet klaar is, al die kant op. We gaan namelijk tijdelijk “wonen” op mini-camping Klein Arendsrust. En laat dit nu ook toevallig een Zeeuwse Vlegel teler zijn..

Afgelopen weekend waren er weer even om “proef te slapen” en dan kan ik het natuurlijk niet laten het vlegel perceel te bewonderen. Momenteel zitten de aren er al in. Het is een prachtig gezicht om te zien dat het weer “gelukt is”. Wist je trouwens dat tarwe ook in bloei komt? Het is superleuk om die bijna onzichtbare mini bloemetjes te zien. Ze hebben geen kleurrijke bloembladen, nectar of aantrekkelijke geuren, maar wel lange meeldraden, daardoor kan tarwe zich makkelijk zelf bestuiven of door de wind.

Wist jij dat tarwe ook in bloei komt?