Bezoek aan mijn oude marktvriend

Wist je dat ik tot zo’n 15 jaar geleden met vers gebakken Brusselse wafels en vers belegde broodjes op de markt in Zeeuws Vlaanderen stond? Ik werkte toen uitsluitend met kazen van Erik Murre voor mijn belegde broodjes. Erik en ik zijn bijna gelijktijdig op de markt gestart en kwamen elkaar steeds op dezelfde markten tegen. Voordat Erik op de markt begon, werkte hij bij een bakkerij groothandel en door mijn bakkersachtergrond ontstond er direct een klik tussen ons. We dronken vaak samen koffie en waren allebei enorm gedreven om onze klanten de allerbeste kwaliteit aan te bieden.

Sinds een jaar of 7 wonen we een kilometer of 10 bij elkaar vandaan. Sindsdien probeerden we steeds samen tot een afspraak te komen om elkaar weer eens te zien en bij te kletsen. En vanochtend was het eindelijk zover!

Onze afspraak begon als vanouds met koffie en herinneringen ophalen. Erik vertelde over de markthandel van de afgelopen jaren en hoe hij daarnaast een groothandel is gestart. Wat een mooie bedrijf heeft hij in de loop der jaren neer gezet. Erik staat met zijn bedrijf met een prachtige marktwagen op 4 verschillende markten in Zeeuws Vlaanderen en voorzien de horeca, boerderijwinkels en delicatesse zaken in heel Zeeland van de lekkerste kazen.


We spraken ook over het verloop van mijn carrière sinds onze gezamenlijke marktjaren. Een eigen bakkerij, proefbakker – productontwikkelaar, activiteitenbegeleider in de gehandicapten zorg en nu werk ik als vakinstructeur op de bakkerij opleiding. En niet te vergeten mijn grote liefde Zeeuwse Vlegel…

We hebben uitvoerig gesproken over de bakmixen en de pareltarwe van Zeeuwse Vlegel. Erik was enthousiast over de producten van Zeeuwse Vlegel en wil graag een rol spelen in het verdelen van onze mixen en pareltarwe.

Binnenkort kun je als boerderijwinkel, delicatessezaak of horeca dus ook je Zeeuwse Vlegel producten via Compagnon kaas van Erik Murre bestellen.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe mooie verkoopadressen om onze producten steeds bekender te maken. Ken jij een (boerderij)winkel waar de producten van Zeeuwse Vlegel zeker niet mogen ontbreken? Laat het ons vooral weten (stuur bijvoorbeeld een mailtje), vinden wij leuk!

Laat een reactie achter