#DeLekkerstePannenkoekVanZeeland

Zeeuwse Vlegel pannenkoeken

De lekkerste pannenkoek van Zeeland maak je met producten uit Zeeland. Sinds jaren is het pannenkoekenmeel van Zeeuwse Vlegel, ons bestverkochte product onder consumenten.

Dat is niet voor niets, Zeeuwse Vlegel staat namelijk voor duurzaam geteelde producten, zonder bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. We willen de transitie naar een milieuvriendelijke landbouw verder aanjagen en beginnen daarvoor bij de bron. Bij alle onderdelen van het proces denken we heel goed na wat onze impact is op het milieu en hoe we die kunnen verbeteren. Dit doen we stap voor stap zodat we bouwen aan een toekomstbestendige keten van samenwerkende partijen. Teler, graanhandel, molenaar, handelaar, retail… Alle partijen doen waar ze goed in zijn een daarvoor krijgen ze een eerlijke prijs zodat ze ook kunnen blijven doen waar ze goed in zijn.

Los daarvan telen we tarwe en andere granen van een enorm hoge kwaliteit die goed gedijen bij de Zeeuwse Vlegel manier van telen. Granen die goede bakkwaliteiten hebben en erg smaakvol zijn.

Pannenkoekenbakkers

Niet voor niets bakt één van de betere pannenkoekenrestaurants “Pannekoekenmolen de Graanhalm” in Haamstede al sinds jaar en dag met Zeeuwse Vlegel. En zo ook “Elsje Fiederelsje” in het Zeeuws Vlaamse Breskens bakt tegenwoordig om die reden haar pannenkoeken met Zeeuwse Vlegel.

De manier van verwerken zorgt ervoor dat juist het pannenkoekenmeel van Zeeuwse Vlegel zo in de smaak valt. Uiteraard wordt de tarwe uitgebreid gecontroleerd en gereinigd. Dan wordt het tussen molenstenen op windkracht gemalen. Dit is een proces wat niet zo vanzelfsprekend is als dat het lijkt. In een fabrieksmolen waar het meeste meel voor pannenkoeken wordt gemalen gebeurt dit in zo’n 17 verschillende “maal” stappen.

Door het malen op stenen blijven de meeste voedings- en smaakstoffen behouden. Vervolgens wordt het meel gezeefd in een zogenaamde “buil”. Dit is een soort zeeftrommel die ronddraait en zemelen, griezen en bloem van elkaar scheidt. Ook dit gebeurt op Zeeuwse windkracht bij de molen “de Lelie” in Koudekerke. Overigens wordt “bijna” alles gescheiden. De zetmeel houdende bloem is het product wat we nodig hebben voor het bakken van pannenkoeken, extra smaak wordt gegeven door de fracties van zemelen en griezen die onvermijdelijk achterblijven in het meel tijdens het “builen”.

Zo vormt dit de basis van de lekkerste pannenkoek van Zeeland!

Bak mee!

In 2022 gaan wij op zoek naar de lekkerste pannenkoek van Zeeland! Meedoen is makkelijk. Bak met Zeeuwse Vlegel pannenkoekenmix jouw versie van de lekkerste pannenkoek van Zeeland. Plaats een foto van jouw pannenkoek op Instagram met de hashtag #DeLekkerstePannenkoekVanZeeland. Tag #zeeuwsevlegel zodat wij weten dat je meedoet aan onze wedstrijd.

Elke maand maak je kans op een heerlijk gratis Zeeuwse Vlegel pakket t.w.v. € 30,- euro.

Tag je vrienden. Laat iedereen meegenieten van jouw recept en onze Zeeuwse Vlegel producten, zo draag je bij aan een milieuvriendelijke landbouw en een mooier landschap. En lekkere pannenkoeken, wie wil dat nou niet 😉

Kies je milieubewust, dan kies je voor Zeeuwse Vlegel.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.